Het Blog

In het blog verschijnen nieuwsberichten, aankondigingen van bijeenkomsten, inspirerende artikelen en andere stukken die culturele leiders voeden. Heb je zelf iets voor het blog, laat het weten via info@leiderschapincultuur.nl.

Categorieën

 
paul cornelissen
02-08-2017

‘De Nederlandse podiumkunsten: wit, heel wit’

Waarom ontbreekt het in de Nederlandse podiumkunsten aan kleur en maatschappelijke urgentie? vroeg Paul Cornelissen, oud LinC-deelnemer en Manager Programmering & Events bij Theaters Tilburg, zich af. In dit artikel onderzoekt hij de stand van zaken en formuleert hij suggesties voor hoe het ook kan.

Jan
20-07-2017

Jan Brands: ‘In de cultuursector zijn twee tegenovergestelde stromingen’

Wat is de waarde van LinC? In de rubriek ‘Hoe gaat het nu met?’ praten we bij met een oud-deelnemer over wat meedoen aan LinC je oplevert. Deze keer is de beurt aan Jan Brands, directeur van Cultuurconnectie. Wie ben je en waar zouden we je van kunnen kennen? “Ik ben Jan Brands, directeur van Cultuurconnectie, de…

Lees meer

Foto: Hendrik Jan Houtsma / Alle rechten voorbehouden
03-07-2017

Hendrik Jan Houtsma: ‘Bij LinC stap je uit de waan van de dag’

In de rubriek ‘Hoe gaat het nu met?’ praten we bij met een oud-deelnemer over wat meedoen aan LinC je oplevert. Deze keer is de beurt aan Hendrik Jan Houtsma, directeur bij kunsteducatiecentrum Quintus in Kampen.

Foto:  Lonny van Ryswyck/alle rechten voorbehouden
20-06-2017

Lonny van Ryswyck (Atelier NL): ‘Ik dacht dat ik heel anders overkwam’

In de rubriek ‘Ontmoet de LinC-ers’ stellen we je elke keer voor aan een andere deelnemer aan LinC 4. Deze keer is de beurt aan Lonny van Ryswyck, ontwerper bij Atelier NL.