21-10-2015

Interventures: opdrachtgevers gezocht

LinC is op zoek naar nieuwe opdrachtgevers voor het interventurespoor. Benut jij binnenkort de denkkracht en creativiteit van de cultuursector voor je eigen vraagstuk? Maak kennis met het Interventurespoor en meldt je nu aan als potentiële opdrachtgever.

Wat is een interventure?

‘Interventure’ is een samenvoeging van de begrippen adventure, interventie en innovatie. We zoeken vraagstukken waarbij een nieuw perspectief gewenst is. Ieder interventureteam (4-6 LinC’ers) houdt zich een half jaar met zo’n vraagstuk bezig. Het team pleegt interventies en ontwerpt bijdragen waardoor het vraagstuk in een nieuw daglicht geplaatst kan worden. Ze onderzoeken in de praktijk wat de kracht van creativiteit voor dit vraagstuk kan zijn. We hebben de opbrengst van het interventurespoor in LinC 2 hier op een rij gezet.

Opdrachten gezocht

We zoeken voor LinC 3 vraagstukken waar de culturele sector crossovers maakt met andere maatschappelijke sectoren zoals onderwijs, zorg, stedelijke ontwikkeling, inclusiviteit van de samenleving of techniek. Ook zijn we geïnteresseerd in actuele kunstenaarsdilemma’s. Ten slotte zijn we benieuwd naar de vernieuwingsvraagstukken in de culturele sector zelf, bijvoorbeeld in de wereld van de festivals, jonge makers of film. De werving is inmiddels begonnen en loopt tot eind 2015. Zie deze pagina voor meer informatie en aanmelding.