05-04-2016

Masterclass voor het hele LinC netwerk: Creative crossovers

Op 26 april biedt Elisabetta Lazzaro (HKU) een masterclass aan waar het hele LinC-netwerk zich voor kan opgeven. In deze masterclass gaan we op zoek naar ‘creative crossovers’, een actueel thema voor de cultuursector. De masterclass heeft de volgende opzet:

The creative sector can have a series of indirect positive effects on the overall economy and society in terms of innovation, increasing the overall value of creative organisations and professionals. Yet the concept of creative crossovers is far from being fully and explicitly acknowledged by the implied stakeholders, and therefore to be more concretely addressed and integrated in their strategies and functioning.

The laboratory will be introduced by the definition and examples of creative crossovers, and how they can be embedded in organisations’ business models. Participants’ projects will then constitute case studies where potential, implicit and effective crossovers will be identified, discussed and assessed. A final part will be dedicated to the valorisation of creative crossovers.

Elisabetta Lazzaro is cultureel econoom en lector creatieve industrie.  Voorheen was zij als hoogleraar verbonden aan de Université Libre de Bruxelles, de Southern Methodist University, Dallas, USA, en de Padua Universiteit, Italië. Eerder gaf zij dergelijke masterclasses en workshops op universiteiten in Europa en in de VS, waaronder Harvard Business School.

Praktische informatie:

  • Locatie: HKU
  • De masterclass duurt de hele dag en is gratis.
  • Deelname is voorbehouden aan (oud-)LinC-deelnemers.
  • Er zijn maximaal twintig plaatsen, op volgorde van aanmelding.
  • Aanmelden? Stuur een bericht naar info@leiderschapincultuur.nl