In Het Huis Utrecht kwamen LinC'ers bijeen om te leren over 'internationaal leiderschap'.
03-12-2018

DeBuren organiseert LinC Cultural Connections

Het Vlaams-Nederlands debathuis DeBuren organiseert in het LinC Lage Landen-programma het onderdeel Cultural Connections; het grensverleggende onderdeel waar het culturele veld zich laat inspireren door zienswijzen van buiten de sector.

De volgende Cultural Connection bijeenkomst vindt plaats op 17 december in Tivoli Vredenburg, Vredenburgkade 11 in Utrecht van 13.00 tot 15.00 uur. Gastspreker is Duco Sickinge. Vlamingen kennen deze Nederlander als voormalig CEO van Telenet. Duco Sickinghe neemt ons mee onder het motto ‘Hoe je een mission impossible mogelijk maakt’. Hij werkte aan het begin van zijn carrière samen met Steve Jobs van Apple: ‘Dat zijn hele mooie jaren geweest’, zegt Sickinghe, ‘Van hem heb ik echt geleerd hoe een mission impossible mogelijk wordt . Hij kon mensen echt door beton duwen.’ Wie met Jobs werkte, moest tegen een stootje kunnen. En er tijdig ook één geven. We verwachten dan ook enige beschaafde provocatie.

Op maandag 11 maart van 16.00 tot 18.00 uur is ook Marleen Stikker in Tivoli Vredenburg te gast bij de Cultural Connection-bijeenkomst van LinC Lage Landen. Als ‘burgemeester’ van De Digitale Stad ontwikkelde Marleen Stikker in 1993 de eerste gratis toegangspoort en virtuele gemeenschap op het internet. In 1994 startte zij Waag, een onderzoeksinstituut voor creatieve technologie en sociale innovatie. Het leidde tot de eerste eerlijke smartphone, Fairphone.

Marleen Stikker is lid van de Europese Horizon 2020 commissie ‘High-level Expert Group for SRIA on innovating Cities‘ / DGResearch en van AcTI Nederlandse academie technologie & innovatie. Ze is actief betrokken bij de Open Design en Creative Commons-beweging en gelooft dat de samenleving open technologieën nodig heeft om maatschappelijke uitdagingen aan te gaan.

Deze Cultural Connections worden mogelijk gemaakt en georganiseerd door DeBuren, Vlaams-Nederlands huis voor Cultuur en Debat.

Aanmelden:

Voor LinC-ambassadeurs en LinC-stuurgroepleden is dit event gratis. Aanmelden kan door te e-mailen naar linc@uu.nl of te reserveren via www.deburen.eu. Graag tot dan!