Toneelhuis Antwerpen
29-03-2019

LinC Lage Landen op zoek naar culturele leiders van de toekomst

In september 2019 start een nieuwe editie van het programma LinC Lage Landen. Dit unieke Vlaams-Nederlandse leerprogramma bouwt aan een nieuwe generatie ambitieuze culturele leiders die:

  • hun stempel willen drukken op de toekomst van hun sector;
  • vanuit een brede visie en strategisch vermogen leiding kunnen geven aan hun organisatie of afdeling;
  • zich kunnen beroepen op kennis van nieuwe perspectieven op kunst en cultuur, nieuwe businessmodellen kunnen toepassen en weten hoe ze best practices uit andere sectoren kunnen vertalen naar hun eigen sector;
  • samen met anderen willen onderzoeken hoe we nieuwe verbindingen kunnen leggen tussen instellingen, disciplines, cultuur en samenleving en kunnen samenwerken aan een vitale, slagvaardige en financieel gezonde kunst- en cultuursector.

Bij LinC wordt actiegericht geleerd. Dit betekent dat jij als deelnemer zelf aan de slag gaat met de informatie die je krijgt aangereikt. We dagen je uit om te reflecteren op jouw persoonlijke leiderschapskwaliteiten, te experimenteren met nieuwe vormen en ideeën en de verbinding te leggen met je dagelijkse werkzaamheden en ambities.

Praktische informatie

LinC Lage Landen is een intensieve deeltijdopleiding en duurt een academisch jaar – van september 2019 tot september 2020. Van jou als deelnemer wordt verwacht dat je op een toonaangevende positie werkzaam bent, over minimaal vijf jaar relevante werkervaring en over een sterke motivatie beschikt. Meer uitgebreide praktische informatie vind je in deze brochure.

In deze editie van LinC Lage Landen is er plaats voor twintig deelnemers: tien uit Vlaanderen en tien uit Nederland. Uitwisseling van kennis en samenwerking met andere deelnemers is van groot belang. We streven daarom naar een in alle opzichten diverse groep. Samen leren we meer!

Aanmelden en contact

Voor Nederlandse deelnemers geldt dat zij zich voor 1 juni kunnen aanmelden voor het leerprogramma van LinC Lage Landen via dit formulier.

Voor Vlaamse deelnemers geldt dat zij zich voor 1 juni kunnen aanmelden voor het leerprogramma van LinC Lage Landen door hun cv en motivatie te mailen naar Joke Schrauwen via joke.schrauwen@uantwerpen.be.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Joke Schrauwen via joke.schrauwen@uantwerpen.be of Iselien Nabben via in@kl.nl.