21-01-2020

Club LinC opgericht!

Op dinsdag 21 januari is de gloednieuwe Club LinC opgericht voor alle LinC-alumni. Club LinC is het resultaat van een ‘interventure’ uit het programma, een opdracht waarin deelnemers van LinC zich een oplossing zoeken voor een prangend probleem van de culturele sector of op het snijvlak van de sector en de samenleving. Dit interventure team wilde een duurzame oplossing voor het gebrek aan tijd, geld en ruimte voor leren en ontwikkelen in de sector. Tijdens een goed bezochte borrel voor LinC 1 tot en met 4, LinC Lage Landen 1 en 2 en LinC Utrecht 1, 2 en 3 presenteert Paul Adriaanse van Universiteit Utrecht het nieuwe bestuur van Club LinC, bestaande uit alumni van LinC: 

  • Iwana Chronis
  • Bas Jongmans
  • Dimphy Schreurs
  • Femke Haijtema
  • Maurice Dujardin
  • Paul Adriaanse (vanuit de Universiteit Utrecht)

De Reünieborrel vond plaats bij TivoliVredenburg in Utrecht. Quinten Peelen, directeur van het K.F. Hein Fonds, heet ons welkom. Sara Knijff, directeur erfgoed en kunsten bij OCW bestempeld LinC als een succesvol project; LinC is een merk geworden, het netwerk vertegenwoordigt een diverse groep leiders in cultuur en LinC maakt zich sterk voor het zoeken naar oplossingen voor actuele vraagstukken, waar ook OCW zich over buigt, zoals een eerlijke beloning voor kunstenaars. 

Leren en ontwikkelen in de sector wordt ‘het nieuwe normaal’.

Sara kondigt aan dat er een scholingsfonds komt om leren en ontwikkelen ‘het nieuwe normaal’ te maken in het culturele veld.. Femke Haijtema, voorzitter van het bestuur van de Club LinC, kondigt aan wat de voorwaarden zijn voor het deelnemen aan de club en welke activiteiten ze gaan ontwikkelen. Belangrijk is dat De Club ervoor gaat zorgen dat alumni van LinC, ook nadat ze het intensieve programma hebben afgerond, blijven leren, ontwikkelen en samenspannen om hun collectieve kennis in te zetten voor de sector, zoals het publieke leiders betaamt.

Hier vind je de statuten en het huishoudelijk reglement van de Club LinC.

Femke, voorzitter bestuur van Club LinC

Femke, voorzitter bestuur van Club LinC