LinC Utrecht

Leiderschap in Cultuur Utrecht (LinC Utrecht) is een eenjarig leerprogramma voor professionals uit de culturele sector, die werkzaam zijn binnen de provincie Utrecht en willen groeien in hun leiderschap. Het executive programma is een spin-off van het landelijke programma LinC en wordt uitgevoerd door Universiteit Utrecht (USBO). Partners van LinC Utrecht zijn: het K.F. Hein Fonds, de provincie Utrecht, de gemeente Amersfoort en de gemeente Utrecht.

Deelnemers aan LinC Utrecht buigen zich over actuele vraagstukken die van invloed zijn op het culturele veld en gaan aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling. LinC Utrecht richt zich daarnaast op het creëren van een Utrechts netwerk van talentvolle, innovatieve leiders van de toekomst.

 

Voor wie is LinC Utrecht?

Professionals (met vier jaar relevante werkervaring) die werkzaam zijn in de culturele sector in de provincie Utrecht en een hbo of universitaire opleiding of vergelijkbaar denk- en werkniveau hebben.

Opbouw LinC Utrecht

Binnen het programma Leiderschap in Cultuur (LinC Utrecht) leer je ervarings- en actiegericht. Coaches, gastdocenten en ervaringsdeskundigen reiken je stof aan waarmee je als deelnemer zelf en in teams praktisch aan de slag gaat. Je wordt uitgedaagd om kritisch naar jezelf en je eigen beroepspraktijk te kijken, maar ook het uitwisselen van kennis en ervaringen met andere deelnemers is van groot belang. Het programma is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

  • Labs: tijdens acht Labs van twee dagen ontvang je kennis over actuele thema’s en vraagstukken die van invloed zijn op het culturele veld. De Labs zijn interactief van aard en zijn een combinatie van inhoud, inspiratie, kennis en vaardigheden. Onderwerpen van de Labs zijn onder andere (persoonlijk) leiderschap, samenwerkingsverbanden en partnerschappen, lobby en PR, nieuwe business- en financieringsmodellen, diversiteit, organisatieverandering en teamontwikkeling.
  • Persoonlijke ontwikkeling: je werkt tijdens LinC Utrecht aan je persoonlijke effectiviteit en leervragen door middel van onder andere mentorgesprekken en begeleide intervisiebijeenkomsten.
  • Interventures: in teams ga je samenwerken aan daadwerkelijke complexe Utrechtse vraagstukken uit het culturele veld.

De Labs, mentorgesprekken, de intervisiebijeenkomsten en deelname aan het Interventure-onderdeel zijn verplichte programma-onderdelen van LinC Utrecht.

 

Planning en rooster

Er zijn inmiddels al twee generaties nieuwe Leiders in Cultuur Utrecht en we starten in het najaar van 2019 met de derde editie van LinC Utrecht. Word jij ook onderdeel van een sterk en groeiend netwerk van zelfbewuste, creatieve en innovatieve leiders in de culturele sector binnen de provincie Utrecht?

Start: najaar 2019
Locatie: Utrecht
Kosten:  2.600 euro voor deelnemers (betaling in termijnen is mogelijk)

De Labs van het leerprogramma van LinC Utrecht duren twee dagen, zijn op maandag en aansluitend dinsdag en vinden plaats om de 1,5 maand. De intervisiebijeenkomsten zijn op maandag. Voor het interventure-onderdeel besluiten deelnemers gedurende het programma zelf wanneer zij bijeenkomen, maar we raden deelnemers aan om de maandagen vrij te houden voor LinC Utrecht. Gemiddeld ben je als deelnemer gedurende het jaar een dag in de week met LinC Utrecht bezig.

 

 

Aanmelding

De aanmelding voor LinC Utrecht staat open van 2 april tot 1 juni 2019 en kan door het online formulier in te vullen op de website van Universiteit Utrecht. Het programma biedt plaats aan twintig deelnemers.

Wil je meer weten over het programma of kennismaken met de organisatoren? Bezoek op donderdag 9 mei van 13:00 tot 15:00 uur de informatiebijeenkomst bij het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO), Bijlhouwerstraat 6, Utrecht.

Aanmelding voor de informatiebijeenkomst graag via een e-mail naar lincutrecht@uu.nl.

Daarnaast kan je ook vrijblijvend contact met ons opnemen via lincutrecht@uu.nl of door te bellen naar 030-2538971. Wij helpen je graag.